Oda Ekonomike e Kosoves

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

April 18, 2024

Fjalimi i kryetari Rafuna në Gjenevë në forumin Shqiptar- Zvicërran

‘Të nderuar zotërinj dhe zonja, I nderuar… i nderuar …
Është nder për mua të jem këtu sot në Forumin Shqiptaro-Zviceran në Gjenevë. Si Kryetar i Odës Ekonomike të Kosovës, jam i lumtur të përfaqësoj Republikën e Kosovës dhe të theksoj mundësitë e mëdha të biznesit dhe investimeve që ofron vendi ynë.
Kosova është në një pikë të rëndësishme të zhvillimit ekonomik. E pozicionuar strategjikisht në Evropën Juglindore, vendi ynë ofron një kombinim unik të një fuqie punëtore dinamike dhe të re dhe një mjedis rregullativ në përmirësim të vazhdueshëm që mbështet biznesin dhe investimet.
Në Odën Ekonomike të Kosovës, jemi plotësisht të përkushtuar për të promovuar klimën tërheqëse të biznesit në Kosovë. Ne angazhohemi aktivisht në dialogje dhe partneritete anembanë botës, duke treguar potencialin e madh brenda kufijve tanë. Nga teknologjia dhe pasuritë e paluajtshme te energjia dhe prodhimi, Kosova paraqet një gamë të gjerë mundësish që i shërbejnë një spektri të gjerë interesash të biznesit dhe nevojave të investimeve.
Misioni ynë shkon përtej promovimit të thjeshtë; ne e shohim veten si një urë midis Kosovës dhe botës. Ne lehtësojmë lidhjet, ofrojmë njohuri të detajuara të tregut dhe ofrojmë mbështetje të vazhdueshme për partnerët dhe investitorët tanë ndërkombëtarë. Pavarësisht nëse po kërkoni të zgjeroni operacionet ekzistuese ose të eksploroni ndërmarrje të reja, Oda Ekonomike të Kosovës është aleati juaj i përkushtuar në navigimin e tregut kosovar.
Përveç kësaj, diaspora e Kosovës luan një rol kyç në peisazhin tonë ekonomik si investitorë të qëndrueshëm. Angazhimi dhe lidhjet e tyre janë thelbësore për të krijuar lidhje të forta biznesi që përfitojnë të gjitha palët e përfshira. Ne jemi të përkushtuar të perkrahim këtë burim të mrekullueshëm për të forcuar lidhjet ekonomike dhe për të nxitur rritjen gjithëpërfshirëse.
Për investitorët e mundshëm dhe partnerët e ardhshëm, ju ftoj të konsideroni Odën Ekonomike të Kosovës si partnerin tuaj në terren. Ne ofrojmë shërbime të personalizuara mbështetëse duke përfshirë analizën e hyrjes në treg, udhëzim ligjor dhe rregullativ, dhe mundësi për rrjetëzim me palët kyçe vendase të interesit. Qëllimi ynë është të sigurojmë një udhëtim investimi të qetë dhe fitimprurës për ju.
Ndërsa vazhdojmë të përmirësojmë shërbimet dhe aftësitë tona, angazhimi ynë për të krijuar një mjedis mbështetës për biznesin mbetet i patundur. Reformat që po zbatohen synojnë të thjeshtojnë proceset e biznesit, duke e bërë më të lehtë dhe më tërheqëse të investohet në Kosovë.
Dua të ju falënderoj për mundësinë për të folur me ju sot. Odës Ekonomike të Kosovës i pëlqen të angazhohet në diskutime të frytshme, të adresojë pyetjet tuaja dhe të ndihmojë në nisjen e partneriteteve që do të çojnë në sukses të përbashkët. Së bashku, le të eksplorojmë mundësitë e mëdha që ofron Kosova dhe të ndërtojmë një të ardhme të prosperitetit dhe bashkëpunimit.
Ne jemi të përgatitur të ju ofrojmë çdo ndihmë dhe mbështetje që ju nevojitet për të bërë çdo investim sa më të lehtë dhe të frytshëm. Bashkë mund të ndërtojmë një të ardhme të ndritur dhe të qëndrueshme.
Ju ftoj të merrni hapin tjetër: vizitoni Kosovën, njihuni nga afër me mundësitë që ofron dhe le të punojmë së bashku për të zhvilluar partneritete që sjellin vlera të vërteta për të gjithë përfshirët.
Një mundësi për tu njohur më afër me komunitetin e biznesit, është një nga ngjarjet më të mëdha në Kosovë dhe që organizohet nga Oda Ekonomike e Kosovës, përkatësisht Panairi Ndërkombëtar. Panairi ndërkombëtar organizohet në prnga data 29 deri 31 Maj 20024. Përveç biznismenëve nga Kosova, pjesë këtij panairi do të jenë biznese nga rajoni dhe shumë vende të tjera, sikurse nga Greqia, Arabia Saudite, Finlanda, etj.
Ju mirëpresim me padurim dhe me entuziazëm të madh për të hapur një kapitull të ri të suksesit të ndërsjellë në historinë e investimeve në Kosovë.
Në përfundim, më lejoni edhe njëherë të theksoj se ne jemi një shoqëri që lirinë e vet e çmon shumë. Por, ne gjithashtu e kutpojmë se i vetmi garancion i lirisë sonë është zhvillimi, ndërmarrësia individuale, sipërmarrja private, dhe partneriteti ekonomik. Si shoqëri, jemi të etur për më shumë njohuri menaxheriale e tekonologjike që na bëjnë më produktiv, dhe na sjellin më afër familjes Evropiane. Unë dua të ju siguroj se Kosova është një vend që ofron shumë mundësi, dhe ku investitorët respektohen më shumë se sa vetëm për kapitalin e tyre. Në të këtë drejtim, ju ftoj të jeni partner të rritjes sonë, ju ftoj të jeni pjesë e tregimit tonë të suksesit!
Faleminderit që më dhatë mundësinë të flas sot, dhe pres me padurim të dëgjoj nga ju dhe të shoh sukseset që do të arrijmë së bashku.
Suksese!’

ME SHUME

442378168_840381384793617_3181584537755524501_n
Kryetari Rafuna vizitoi kompaninë Besimi Commerce për të parë nga afër procesin e punës në kompani dhe për të diskutuar rreth sfidave të kompanisë.
439503333_829432042555218_4353598586782853572_n
Fondi Rajonal i Sfidave mundësi e jashtëzakonshme për grante - 5 shkolla nga Kosova fitojnë grant afër 2.2 milion Euro
438750603_828664915965264_6117163153665580943_n
Vizita e Kryetarit Rafuna në kompaninë Fluidi Group
437408402_828648092633613_8708799090104923670_n
Vazhdon përkrahja gjermane për Arsimin dhe aftësimin profesional në Kosovë dhe rajon