Oda Ekonomike e Kosoves

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

March 29, 2024

Oda Ekonomike e Kosovës nënshkruan Kodin e Bizneseve kundër korrupsionit

 
Në përkrahje të luftës kundër korrupsionit dhe për të promovuar një mjedis të drejtë dhe konkurrues, Oda Ekonomike e Kosovës si institucioni më i rëndësishëm i biznesit në vendin tonë, ka nënshkruar Kodin e Bizneseve kundër Korrupsionit, i lansuar nga USAID me mbështetje të Institutit Riinvest dhe KMI-së.
Palët nënshkruese të kësaj marrëveshje do të angazhohen që të mbeshtesin çdo iniciativë që ka për qëllim luftimin e korrupsionit dhe përmirësimin e kushteve të biznesit në Kosovë.
Në një deklaratë të përbashkët, palët e kësaj marrëveshje angazhohen që gjatë çdo aktiviteti biznesor të sillen në përputhje me parimet etike dhe ligjore, duke mbështetur konkurrencën e lirë dhe të drejtë në tregun e Kosovës.
Oda Ekonomike e Kosovës është e gatshme për të bashkëpunuar me të gjitha autoritetet dhe organizatat relevante për të përmirësuar klimën e biznesit në vend dhe për të kontribuar në zhvillimin e një ambienti më të favorshëm për të gjitha kompanitë e sektorit privat në Kosovë.

ME SHUME

434575843_821091133389309_20692300916512426_n
Kryetari Rafuna takoi znj. Niamh Leinwather- sekretare e përgjithshme e - Vienna International Arbitral Centre brenda Austrian Federal Economic Chamber dhe znj. Vjosa Huruglica nga Advantage Austria
437510218_820930593405363_1529935199197068870_n
Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Lulzim Rafuna, zhvilloi një vizitë zyrtare tek kompania “Geris”, ku u prit me ngrohtësi nga CEO i kompanisë z. Nysret Gashi
436973529_439495668579222_192469030835643492_n
Kryetari Rafuna, njëkohësisht edhe udhëheqës i bordit të WB6, u ftua në takim nga përfaqësuesi special i Qeverisë Federale Gjermane, Manuel Sarrazin, së bashku me kryetarin e Odës së Serbisë Marko Cadez, për të diskutuar për projektet e përbashkëta në të ardhmen.
436343698_819041113594311_3321832945582208056_n
Kryetari Rafuna vizitoi kompaninë anëtare “APETIT”, me ç’rast pati mundësinë e diskutimit me pronarin e kompanisë për sfidat e fundit që u janë paraqitur.