Oda Ekonomike e Kosoves

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

April 18, 2024

OEK e dënon ndalimin qytetarëve, kërkon respektim të lirisë së lëvizjes për të gjithë Prishtinë, 17 prill – Ndalimi i qytetarëve nga Kosova në kufirin mes Serbisë e Kroacisë

OEK e dënon ndalimin qytetarëve, kërkon respektim të lirisë së lëvizjes për të gjithë. Prishtinë, 17 prill – Ndalimi i qytetarëve nga Kosova në kufirin mes Serbisë e Kroacisë, nga ana e autoriteteve të Serbisë është veprim i papranueshëm, i dëmshëm dhe në kundërshtim me frymën e bashkëpunimit e integrimit që promovon Kosova por edhe në kundërshtim me vlerat dhe parimet e BE-së që e synon tërë rajoni.
Qytetarët e Kosovës, bizneset e Kosovës, kanë treguar se janë të hapur për bashkëpunim me të gjithë, pa dallim por të njëjtën e presin edhe nga popujt dhe shtetet e tjera të rajonit.
U apelojmë të gjithëve që të marrin masa që të mos pengohet lëvizja e lirë mes shteteve të Ballkanit Perëndimorë dhe që qytetarët dhe bizneset e Kosovës të trajtohen të barabartë me të gjithë të tjerët.
Deri sa e mirëpresim reagimin e instancave vendore e ndërkombëtar, u bëjmë apel, veçanërisht institucioneve të BE-së, që të marrin hapa konkretë që hapat e integrimit të rajonit, si parime të Procesit të Berlinit dhe parakusht për anëtarësimin në BE, të respektohen nga të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor.
No photo description available.
 
 
 
See insights and ads
Boost post
 
 
All reactions:

2

 
 

ME SHUME

442378168_840381384793617_3181584537755524501_n
Kryetari Rafuna vizitoi kompaninë Besimi Commerce për të parë nga afër procesin e punës në kompani dhe për të diskutuar rreth sfidave të kompanisë.
439503333_829432042555218_4353598586782853572_n
Fondi Rajonal i Sfidave mundësi e jashtëzakonshme për grante - 5 shkolla nga Kosova fitojnë grant afër 2.2 milion Euro
438750603_828664915965264_6117163153665580943_n
Vizita e Kryetarit Rafuna në kompaninë Fluidi Group
437408402_828648092633613_8708799090104923670_n
Vazhdon përkrahja gjermane për Arsimin dhe aftësimin profesional në Kosovë dhe rajon