Oda Ekonomike e Kosoves

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Feb 22, 2024

Sot, me datë 20 shkurt 2024, Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Lulzim Rafuna, ishte pjesë e takimit të Këshillit Kombëtar për Ekonomi dhe Investime, i organizuar nga Zyra e Kryeministrit të Republikës së Kosovës në bashkëpunim me Sekretariatin e Këshillit Kombëtar për Ekonomi dhe Investime (KKEI).

Sot, me datë 20 shkurt 2024, Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Lulzim Rafuna, ishte pjesë e takimit të Këshillit Kombëtar për Ekonomi dhe Investime, i organizuar nga Zyra e Kryeministrit të Republikës së Kosovës në bashkëpunim me Sekretariatin e Këshillit Kombëtar për Ekonomi dhe Investime (KKEI).
Ky takim kishte për qëllim shpalosjen e propozimeve për të përmirësuar mjedisin e biznesit në Kosovë.
Si përfaqësues i komunitetit të biznesit, z. Rafuna prezantoi një sërë propozimesh për të adresuar sfidat dhe për të inkurajuar zhvillimin ekonomik të vendit tonë, të cilat ishin:
– Konsultimi me Odën Ekonomike të Kosovës dhe me bizneset e vendit për ndryshimet në legjislacione që afektojnë sektorin privat, për tu siguruar që ato janë në përputhje si dhe të favorshme për sektorin privat;
– Reformimi dhe rifreskimi i politikave fiskale dhe ligjeve ndërlidhëse për të përmirësuar mjedisin e biznesit dhe për të inkurajuar investimet në Kosovë;
– Lirimi i veturave elektrike nga TVSH, për të promovuar përdorimin e këtyre mjeteve të transportit dhe për të ndikuar në një mjedis më të pastër ambiental;
– Funksionalizimi i diplomacisë ekonomike për të hapur rrugë të reja për tregti dhe investime, duke përmirësuar lidhjet ekonomike ndërkombëtare të Kosovës;
– Pagimi i TVSH-së pas shitjes së produkteve të importuara, për të zvogëluar ngarkesën financiare për kompanitë vendore.
Propozimet e paraqitura synojnë të adresojnë sfidat kryesore ekonomike në Kosovë dhe të kontribuojnë në zhvillimin e një mjedisi më të favorshëm për kompanitë vendore dhe investimet e huaja në vedin tonë.
Oda Ekonomike e Kosovës është e përkushtuar që të bashkëpunojë ngusht me qeverinë dhe institucionet për të arritur këto qëllime të rëndësishme për zhvillimin ekonomik të vendit tonë.

ME SHUME

448765071_866662195498869_7153508775812724349_n
OEK nënshkruan MoU me Rrjetin Ndërkombëtar të Odave Ekonomike të Portugalisë me odën Ekonomike të MINHO të Portugalisë
442378168_840381384793617_3181584537755524501_n
Kryetari Rafuna vizitoi kompaninë Besimi Commerce për të parë nga afër procesin e punës në kompani dhe për të diskutuar rreth sfidave të kompanisë.
439503333_829432042555218_4353598586782853572_n
Fondi Rajonal i Sfidave mundësi e jashtëzakonshme për grante - 5 shkolla nga Kosova fitojnë grant afër 2.2 milion Euro
438750603_828664915965264_6117163153665580943_n
Vizita e Kryetarit Rafuna në kompaninë Fluidi Group