Oda Ekonomike e Kosoves

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

April 23, 2024

Vazhdon përkrahja gjermane për Arsimin dhe aftësimin profesional në Kosovë dhe rajon

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës dhe Forumit Investim të Odave të Ballkanit perëndimor CIF WB6 z. Lulzim Rafuna, mirëpriti delegacionin e nderuar të udhëhequr nga znj. Hille Henebry nga Banka Gjermane për Zhvillim KFW. Ky takim i rëndësishëm u përqendrua në përpjekjet tona të përbashkëta përmes Fondit të Sfidës Rajonale (RCF), një nismë kyçe në rajonin e Ballkanit perëndimor që synon të forcojë zhvillimin e arsimit dhe aftësive në të gjithë Ballkanin.
Banka Gjermane për Zhvillim KFW ka treguar angazhim të palëkundur për të avancuar aktivitetet tona të përbashkëta, duke theksuar rëndësinë e mbështetjes së CIF si mekanizmi i vetëm në rajon. Diskutimet u përqendruan në përforcimin e partneritetit tonë për të shtuar iniciativat arsimore dhe trajnimin profesional, të cilat janë thelbësore për të nxitur zhvillimin rajonal dhe rritjen ekonomike.
Mbështetja e vazhdueshme e KFW do të jetë jetike në zgjerimin e aktiviteteve të Qendrës së Rajonale Ballkanike të Trajnimit dhe Certifikimit. Kjo qendër paraqet një hap të madh përpara në standardizimin e trajnimeve dhe certifikimeve në industri kyçe nëpër vendet tona.
Së bashku , të përkushtuar për të zhvilluar një rrugë të qëndrueshme për mbështetje dhe investime të vazhdueshme në kapitalin njerëzor të Ballkanit, duke siguruar që forca jonë punëtore është e pajisur për kërkesat e ardhshme. Jemi të emocionuar për mundësitë që mbart ky partneritet dhe me padurim presim të shohim rezultatet pozitive nga përpjekjet tona të përbashkëta për të rritur bashkëpunimin dhe zhvillimin rajonal.

ME SHUME

442378168_840381384793617_3181584537755524501_n
Kryetari Rafuna vizitoi kompaninë Besimi Commerce për të parë nga afër procesin e punës në kompani dhe për të diskutuar rreth sfidave të kompanisë.
439503333_829432042555218_4353598586782853572_n
Fondi Rajonal i Sfidave mundësi e jashtëzakonshme për grante - 5 shkolla nga Kosova fitojnë grant afër 2.2 milion Euro
438750603_828664915965264_6117163153665580943_n
Vizita e Kryetarit Rafuna në kompaninë Fluidi Group
REAGIM
Prishtinë, 22 prill - Oda Ekonomike e Kosovës shpreh shqetësimin për sulmet që po ju bëhen kompanive vendore që merren me abalazhimin dhe shitjen e ujit dhe kërkon që situata të sqarohet nga organet kompetente dhe të mos dëmtohen bizneset me pretendimin se këto kanë bërë shkelje ligjore dhe nuk kanë paguar taksat gjejëse.