Oda Ekonomike e Kosoves

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

April 26, 2024

Fondi Rajonal i Sfidave mundësi e jashtëzakonshme për grante - 5 shkolla nga Kosova fitojnë grant afër 2.2 milion Euro

Sot u organizua Ceremonia e Tretë Kombëtare e Dhënies së Granteve të Fondit të Sfidës Rajonale (RCF) për vitin 2024. Kjo ceremoni shënon kulmin e thirrjes së tretë të Fondit të Sfidës Rajonale (RCF), një nismë inovative e mbështetur nga më shumë se 64.43 milionë euro nga Ministria Federale Gjermane për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim, së bashku me kontribute të rëndësishme nga Qeveria Zvicerane. E menaxhuar nga Banka e Zhvillimit KfW në bashkëpunim me Forumin Investiv të Odave Ekonomike të Ballkanit Perëndimor 6, të Fondi i Sfidës Rajonale (RCF) është bërë një katalizator për rritjen e konkurrencës së bizneseve në të gjithë rajonin e Ballkanit Perëndimor, duke na afruar më shumë me standardet e tregut të përbashkët Evropian
“Sot, ne po festojmë përzgjedhjen e 35 projekteve fituese në të gjithë Ballkanin perëndimor, me pesë projekte inovative nga Kosova që marrin rreth 2.2 milionë euro për të investuar në pajisje dhe infrastrukturë të avancuar trajnuese. Këto projekte theksojnë një model të suksesshëm partneriteti midis institucioneve edukative dhe trajnuese si dhe ndërmarrjeve, të cilat kanë për synim adresimin e nevojave urgjente për aftësi të ekonomisë sonë. Është një nder i madh që sot të përfaqësoj Odën Ekonomike të Kosovës në këtë ngjarje madhore—Ceremonia e Tretë Kombëtare e Dhënies së Granteve të Fondit të Sfidës Rajonale (RCF) për vitin 2024. Ne jemi mbledhur këtu, jo vetëm për të festuar arritjet e prekshme të përpjekjeve tona të përbashkëta, por edhe për të riaformuar angazhimin tonë për të nxitur një fuqi punëtore të aftë, që është shtylla kryesore e zhvilllimit të një ndërmarrje dhe prosperitetit ekonomik të qëndrueshëm” tha Besim Mustafa, Drejtor i Departamentit për Bashkëpunim ndërkombëtar.

ME SHUME

442378168_840381384793617_3181584537755524501_n
Kryetari Rafuna vizitoi kompaninë Besimi Commerce për të parë nga afër procesin e punës në kompani dhe për të diskutuar rreth sfidave të kompanisë.
438750603_828664915965264_6117163153665580943_n
Vizita e Kryetarit Rafuna në kompaninë Fluidi Group
437408402_828648092633613_8708799090104923670_n
Vazhdon përkrahja gjermane për Arsimin dhe aftësimin profesional në Kosovë dhe rajon
REAGIM
Prishtinë, 22 prill - Oda Ekonomike e Kosovës shpreh shqetësimin për sulmet që po ju bëhen kompanive vendore që merren me abalazhimin dhe shitjen e ujit dhe kërkon që situata të sqarohet nga organet kompetente dhe të mos dëmtohen bizneset me pretendimin se këto kanë bërë shkelje ligjore dhe nuk kanë paguar taksat gjejëse.