Oda Ekonomike e Kosoves

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Feb 22, 2024

Sot, me datë 20 shkurt 2024, Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Lulzim Rafuna, ishte pjesë e takimit të Këshillit Kombëtar për Ekonomi dhe Investime, i organizuar nga Zyra e Kryeministrit të Republikës së Kosovës në bashkëpunim me Sekretariatin e Këshillit Kombëtar për Ekonomi dhe Investime (KKEI).

Sot, me datë 20 shkurt 2024, Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Lulzim Rafuna, ishte pjesë e takimit të Këshillit Kombëtar për Ekonomi dhe Investime, i organizuar nga Zyra e Kryeministrit të Republikës së Kosovës në bashkëpunim me Sekretariatin e Këshillit Kombëtar për Ekonomi dhe Investime (KKEI).
Ky takim kishte për qëllim shpalosjen e propozimeve për të përmirësuar mjedisin e biznesit në Kosovë.
Si përfaqësues i komunitetit të biznesit, z. Rafuna prezantoi një sërë propozimesh për të adresuar sfidat dhe për të inkurajuar zhvillimin ekonomik të vendit tonë, të cilat ishin:
– Konsultimi me Odën Ekonomike të Kosovës dhe me bizneset e vendit për ndryshimet në legjislacione që afektojnë sektorin privat, për tu siguruar që ato janë në përputhje si dhe të favorshme për sektorin privat;
– Reformimi dhe rifreskimi i politikave fiskale dhe ligjeve ndërlidhëse për të përmirësuar mjedisin e biznesit dhe për të inkurajuar investimet në Kosovë;
– Lirimi i veturave elektrike nga TVSH, për të promovuar përdorimin e këtyre mjeteve të transportit dhe për të ndikuar në një mjedis më të pastër ambiental;
– Funksionalizimi i diplomacisë ekonomike për të hapur rrugë të reja për tregti dhe investime, duke përmirësuar lidhjet ekonomike ndërkombëtare të Kosovës;
– Pagimi i TVSH-së pas shitjes së produkteve të importuara, për të zvogëluar ngarkesën financiare për kompanitë vendore.
Propozimet e paraqitura synojnë të adresojnë sfidat kryesore ekonomike në Kosovë dhe të kontribuojnë në zhvillimin e një mjedisi më të favorshëm për kompanitë vendore dhe investimet e huaja në vedin tonë.
Oda Ekonomike e Kosovës është e përkushtuar që të bashkëpunojë ngusht me qeverinë dhe institucionet për të arritur këto qëllime të rëndësishme për zhvillimin ekonomik të vendit tonë.

ME SHUME

434575843_821091133389309_20692300916512426_n
Kryetari Rafuna takoi znj. Niamh Leinwather- sekretare e përgjithshme e - Vienna International Arbitral Centre brenda Austrian Federal Economic Chamber dhe znj. Vjosa Huruglica nga Advantage Austria
437510218_820930593405363_1529935199197068870_n
Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Lulzim Rafuna, zhvilloi një vizitë zyrtare tek kompania “Geris”, ku u prit me ngrohtësi nga CEO i kompanisë z. Nysret Gashi
436973529_439495668579222_192469030835643492_n
Kryetari Rafuna, njëkohësisht edhe udhëheqës i bordit të WB6, u ftua në takim nga përfaqësuesi special i Qeverisë Federale Gjermane, Manuel Sarrazin, së bashku me kryetarin e Odës së Serbisë Marko Cadez, për të diskutuar për projektet e përbashkëta në të ardhmen.
436343698_819041113594311_3321832945582208056_n
Kryetari Rafuna vizitoi kompaninë anëtare “APETIT”, me ç’rast pati mundësinë e diskutimit me pronarin e kompanisë për sfidat e fundit që u janë paraqitur.